Seznam Konjeniških Točk

Aktivnosti & posebnosti: S pomočjo konj in drugih živali ne vzgajamo otrok le v jahače ampak odgovorne posameznike, ki znajo sodelovati, si pomagati ter pravilno skrbeti za živali, ljudi in okolje. Naši programi so zasnovani po Montessori pedagoškem pristopu. Izvajamo konjeniške krožke za osnovnošolce, poni sprehode za najmlajše, praznovanja rojstnih dni, poletne tabore, športno-naravoslovne dneve za vrtce in osnovne šole, treninge jahanja za odrasle in terensko jahanje. Naše živali pomagajo pri trajnostnem urejanju javno dostopnih površin inkluzivnega parka.
Primerno za: 2+
Lokacija:
Hrib Sv. Trojice, 1360 Vrhnika

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Domačija Lušina se nahaja v čudovitem škofjeloškem okolju, med hribom Osolnik ter reko Soro. Jahanje nudijo tako naprednim jahačem, ki si želijo terenskega jahanja, kot tudi jahačem začetnikom. Slednjim strokovno osebje na prijazen način predstavi konjeniški svet in jih na sodoben način (prijazen konju in jahaču) nauči jahalnih veščin. Otroci uživajo na poni uricah in praznovanju rojstnega dne. Na Domačiji Lušina lahko opravljate izpite Jahač 1 in Jahač 2.
Primerno za: 4+
Lokacija:
Gosteče 8, 4220 Škofja Loka

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Na ranču med polji in gozdovi, streljaj iz centra Ljubljane, nudimo šolo empatičnega konjeništva, delavnice s konji za osebnostno rast, terapije s pomočjo konj, “team building” programe, delavnice za izboljšanje vodstvenih in prodajnih veščin ter sproščanje s konji! Naša Šola empatičnega konjeništva nudi spoznavanje konjeve narave in učenje dela s konji na tleh in v sedlu, ki je tesno povezano s samozavedanjem in nadzorovanjem na umski, čustveni in telesni ravni. Organiziramo rojstnodnevne zabave in počitniške tabore. Nudimo tudi oskrbo in trening vaših konj.
Primerno za: 4+, Šola empatičnega konjeništva 8+
Lokacija:
Štajerska c. 70, 1231 Ljubljana – Črnuče

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Pri nas učimo pristope, ki so za konje prijetni, hkrati pa zares treniramo in se zabavamo. Za tiste, ki potrebujejo konjevo spodbudo na različnih področjih, vodimo strokovno podprte terapije s pomočjo konj. Na ranču nudimo šolo prijaznega jahanja (izpit Jahač 1 in 2), jahanje ponija, voltažiranje oz. akrobatiko na konju, počitniške tabore, praznovanja rojstnih dni, programe za družine, jahanje za osebe s posebnimi potrebami, terapije s konji in delo s konjem na tleh in treninge konj terizobraževanja na področju konjeništva ter terapij.
Primerno za:
3+ (za najstnike, odrasle in osebe s posebnimi potrebami).
Lokacija: Šentvid pri Stični 15, 1296 Šentvid pri Stični

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Kmetija Pr’ Lebnu se nahaja na odlični lokaciji, v zelenju obrobja Ljubljane in hkrati 5 minut od nakupovalnega središča Rudnik – prijetno s praktičnim. Na ježo konj in ponija ali učenje jahanja se lahko pripeljete tudi z avtobusom št. 3, saj se veliko jahališče s kremenčevo mivko in pozimi osvetljeno nahaja ob obračališču. Imamo svojo rejo športnih konj. Znanje dolgoletnih izkušenj delimo na počitniških taborih in organiziramo poni rojstne dneve pod vodstvom animatorja. Ste za prijetno popoldne v družbi konj, s piknikom in odbojko na mivki? Nepozabno za druženje s prijatelji in družinska praznovanja.
Primerno za:
3+
Lokacija: Rudnik I, 1000 Ljubljana

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Na Kmetiji ČOŽ se lahko učite angleškega ali western jahanja, na konjih primernih za začetnike in tudi izvrstnih za terensko jahanje za izkušene jahače. Opravite lahko izpita Jahač 1 in 2. V njihovi doživeto oblikovani Kavbojski deželi boste uživali na zunanjih in notranjih igralih, na rojstnodnevnih praznovanjih in jahalnih taborih, najmlajši pa na poni uricah. Prenočite lahko v glamping kočijah in se pustite razvajati v restavraciji in slaščičarni.
Primerno za:
2+
Lokacija: Leskovec 23, 1294 Višnja Gora

POGLEJ VEČ


Aktivnosti & posebnosti: Konjem prijazna šola jahanja, praznovanje rojstnih dni, oskrba konj, konjeniški tabori za otroke.
Primerno za:
4+
Lokacija:
Gorenja vas 10, 1295 Ivančna Gorica

POGLEJ VEČ

Aktivnost & posebnosti: Konji so na naši kmetiji že vrsto generacij. Najprej so predstavljali delovno silo, ko pa jih je leta 1966 izpodrinil traktor, so ostali pri nas za veselje. Leta 1994 smo dejavnosti na kmetiji usmerili v oskrbo konj, jahalno šolo in kasneje v vzrejo lipicancev. Ponudbo izpopolnjujemo iz dneva v dan. Danes nudimo oskrbo konj, šolo jahanja, terensko in izkustveno jahanje ter jahanje ponija za najmlajše. Otrokom ponujamo poletne počitnice z delavnicami »Hi, konjiček« ter z jahalnim taborom. Lahko vas popeljemo z vprego. Vzrejamo lastne konje za jahanje in vožnjo.
Primerno za:
vse starosti
Lokacija:
Hraše 46, 1216 Smednik

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Na Posestvu Jurečič ponujamo jahanje za vsakogar: jahanje za otroke, jahanje za odrasle, dresurno jahanje, terensko jahanje in preskakovanje ovir. Izvajamo terapije s pomočjo konja, delavnice in jahalne tabore. Lahko opravite izpita Jahač 1 in Jahač 2, pridobite tekmovalne licence. Nudimo tekmovalne programe ter programe za vrtce in šole. Organiziramo rojstnodnevne zabave in ponujamo oskrbo konj.
Primerno za: 3+
Lokacija: Lipe 15, 1000 Ljubljana

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Izvajamo hipoterapijo, športno-rekreativno jahanje za osebe s posebnimi potrebami in jahalno šolo. V jahalni šoli poleg terapevtskega jahanja nudimo začetne in nadaljevalne tečaje jahanja za zunanje otroke in mladostnike, jahači pa lahko opravijo tudi izpita Jahač 1 in Jahač 2.
Primerno za: 5+ (tudi za osebe s posebnimi potrebami)
Lokacija:
Novi trg 43a, 1241 Kamnik

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: V našem konjeniškem klubu se lahko vpišete v šolo jahanja za otroke in odrasle, rezervirate prostor in konjičke za praznovanje rojstnega dne, se nam pridružite poletnih počitniških taborih, opravite teoretično in praktično izobraževanje za izpita Jahač 1 in Jahač 2, že bolj izkušeni jahači pa obstoječe znanje nadgradite s skakalnimi in dresurnimi treningi ter pridobite tekmovalne licence. Terenski jahači boste v okolici našega kluba odkrili veliko lepih poti. Nudimo tudi najem boksov z oskrbo vašega konja.
Primerno za: otroke in odrasle, na vseh nivojih znanja
Lokacija: Peč 13, 1290 Grosuplje

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Kmetija Smolej leži na senčni strani Planine pod Golico, pod smučiščem Španov vrh. Našim obiskovalcem ponujamo vožnjo s kočijo, individualno jahanje, terensko jahanje, jahanje ponija, aktivne počitnice za otroke, vikende in rojstnodnevne zabave. Na Kmetiji Smolej lahko opravljate izpite Jahač 1 in Jahač 2. Ogledate si lahko tudi številne avtohtone živali (posavski konj, cikasto govedo, štajerska kokoš…)
Primerno za: vse starosti
Lokacija:
Planina pod Golico 4, 4270 Jesenice

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Društvo za zaščito konj – Center za konje s posebnimi potrebami Alisa je zavetišče za konje s posebnimi potrebami in je zaprtega tipa. Po dogovoru izvajamo programe s konji na tleh – brez jahanja. Programi so primerni za družine, za prvi stik s konjem in za osebe s posebnimi potrebami. Veseli bomo dobrosrčnih prostovoljcev za pomoč pri delovnih akcijah, donacij in botrstva za pomoč pri oskrbi varovancev.
Primerno za: posameznike in družine
Lokacija: Prapotna polica 28, 4207 Cerklje na Gorenjskem

POGLEJ VEČ

Aktivnosti in posebnosti: Ranč Islander se nahaja v neokrnjeni naravi Spodnje Savinjske doline v objemu hmelja in gozda. Smo le streljaj od avtocestnega izvoza Vransko. Na ranču nudimo terensko jahanje islandskih konj. Jahajo lahko otroci od 2 let naprej in odrasli, počasi ali hitro. Izposoja jahalne opreme je brezplačna. Z veščimi jahači lahko jahamo več kot 20 različnih terenskih tur. Ježa je vodena in vključuje veliko galopa. Poleg ježe konj, nudimo tudi šolo jahanja, počitniško-jahalne tabore, praznovanje rojstnih dni in nakup sonaravno pridelane zelenjave in sadja.
Primerno za: 2+
Lokacija: Prekopa 1, 3305 Vransko

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Konjeniški klub Celje je klub z dolgoletno tradicijo. Nahaja se v Škofji vasi, blizu Celja. Pri nas potekajo začetni in nadaljevalni tečaji jahanja, šola jahanja, tekmovalna skupina, mentorstvo strokovnim kadrom, praznovanje rojstnih dni, terapija s pomočjo konja in jahanje za najmlajše. Pridružite se nam, saj smo super ekipa, kjer zabave, smeha in znanja ne manjka. 🙂
Primerno za:
2+
Lokacija:
Škofja vas 51, 3211 Škofja vas

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Konjeniški klub Strmol se nahaja v osrčju pokrajinskega parka v bližini Donačke gore. Pri nas izvajamo šolo jahanja, pripravo na izpite J1 in J2 ter licence, terapevtsko jahanje za osebe s posebnimi potrebami, vodeno jahanje za najmlajše s poniji, terensko ježo po kategoriziranih poteh regije, različne dodatne izobraževalne dogodke, praznovanja, ježo za seniorje, poletne jahalne tabore, praznovanje rojstnih dni, organiziramo zabavne in dobrodelne prireditve in obenem nudimo prostor za druženje konjenikov in ljubiteljev konj. 
Primerno za:
5+ (tudi za osebe s posebnimi potrebami)
Lokacija:
Ptujska cesta 21, 3252 Rogatec

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Ranč se nahaja v Dramljah pri Šentjurju. Je domovanje mnogih konjičkov od najmanjših shetlandskih ponijev do malo večjih toplokrvnih konj. Prav tako pa se na ranču nahajajo mini kozice in alpake. Na ranču nudimo jahalne tečaje, praznovanje rojstnih dni in poleti organiziramo poletne jahalne tabore za otroke.
Primerno za: 2+
Lokacija: Šedina, 3222 Dramlje: 46°16’31.3″N 15°24’42.3″E

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Konjeniški klub Boni Slovenska Bistrica nudi šolo jahanja, poletne tabore, rojstnodnevne zabave in razne dogodke čez leto (športni vikendi, V novo šolsko leto na konja)
Primerno za: vse starosti
Lokacija: Vrhole pri Slovenskih konjicah 38, 2316 Zgornja Ložnica

POGLEJ VEČ


Aktivnosti & posebnosti: 🎠 Mala šola jahanja, 🏇🏻 Jahanje (šola jahanja, dresurni in skakalni treningi),Terensko jahanje,🎈 Dogodivščine s konji za otroke, 🎂 Rojstnodnevne zabave, 🏕 Tabori, ☀️ Poletne aktivnosti in animacije
Primerno za:
Konjeniški klub L&L je primeren prav za vse, ki si želijo odmora od mestnega vrveža in druženja s prijaznimi konjički v čudoviti naravi. Ker izvajamo različne aktivnosti, so pri nas dobrodošli prav vsi, tako najmlajši otroci, kot tudi odrasli, ki se želijo naučiti jahanja in dela s konji. Prav tako ponujamo aktivnosti za rekreativce ali pa tiste navdušence, ki se želijo preizkusiti v tekmovalnem športu.
Lokacija:
Črneče 129, 2370 Dravograd

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Koni vrtec – jahanje ponija, mala šola jahanja za otroke med 5. in 9. letom starosti, šola jahanja za otroke in odrasle, možnost opravljanja izpitov Jahač 1 in Jahač 2, možnost skakalnih in dresurnih treningov, aktivnosti in terapije s pomočjo konja, poletne počitniške aktivnosti, poletni jahalni tabori, KONI konjičkove delavnice, dogodivščine s konji za celotno družino. Vse naše aktivnosti so tudi konjem prijazne.
Primerno za:
Vabljeni vsi navdušenci nad konji od 3 let naprej, tudi osebe s posebnimi potrebami.
Lokacija:
2373 Šentjanž pri Dravogradu, 46°34’13.5″N 15°01’43.6″E

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Na družinskem Ranču Tunink boste uživali v čarih Vipavske doline v vseh letnih časih. Na številnih poteh Nanoške planote, med polji, vinogradi in gozdovi lahko jahate na angleški ali westeren način, ki ga prilagodimo začetnikom ali izkušenim jahačem, družinam z majhnimi otroki in manjšim skupinam turistov. Za otroke pripravljamo konjeniške delavnice, konjenice in jahalne tabore. Organiziramo šolo jahanja in dresurne treninge.
Primerno za: 2,5+
Lokacija: Podbreg 11a, 5272 Podnanos

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Lipica je dom lipicancev in največja kobilarna z lipicanci na svetu. Občudujete lahko več kot 300 belih konj, se odpravite na terensko jahanje po čudoviti naravi, si ogledate spektakularne predstave lipiške jahalne šole, se udeležite vodenega ogleda posestva in se zabavate na mnogih tradicionalnih dogodkih kot sta Dan Kobilarne Lipica in Festival lipicanca.
Primerno za: vse!
Lokacija: Lipica 15, 6210 Sežana

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Sprehod s Kamarškimi kobilami po učni poti naravnega rezervata (2 km) je posebno doživetje, mirno in v harmoniji z naravo.
Kamarški konji so ena najstarejših pasem na svetu – so zelo prvinski, saj so prilagojeni za prosto živijenje v naravi. Falisca, Rižana, Cabidoule, Barrio ter najmlajšI Brin, Aco, Cvetko in Dren se najraje pasejo po močvirskih pašnikih. Z užitkom brodijo in se valjajo po blatu. Nekajkrat tedensko se lahko jezdi dve kobili, ki se ju preprosto vodi z oglavko (brez uzde).
Primerno za: 3+
Lokacija: Sermin 50, 6000 Koper

POGLEJ VEČ

Aktivnosti in posebnosti: Možnost jahanja na lipicanskih konjih v jahališču in v naravi. Vzreja in prodaja lipicanskih konj.
Primerno za: izkušene in začetniške jahače, otroke
Lokacija: 06, 8310 Sela pri Šentjerneju

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Domačija smrčkov brlog predstavlja center naravnega otroštva, zdravega odraščanja in optimalnega napredka. Poleg učenja konjeništva in jahalnih veščin od prvih korakov do vrhunskega športa, terapevtskega jahanja v povezavi s taktilno integracijo, integracijo refleksov in brain gyma (ADHD, avtizem, motnje pozornosti, govorno-jezikovne težave, razvojni zaostanki, čustvene in vedenjske motnje…), vožnje s poni kočijo, organizirajo tudi delavnice gozdnega raziskovanja, zeliščarstva in domače kozmetike, reciklirne ustvarjalnice, team buildinge, rojstnodnevne zabave, počitniške tabore…
Pokrito jahališče:
DA
Primerno za:
vse naravo-, živalo-, konje- in gozdo- ljubce od 0 do …
Kako do nas:
Sitarjevška cesta 59a, 1270 Litija

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Zavod 16 podkvic se nahaja v Zgornjem Hotiču (ob reki Savi za Gostiščem Kimovec). Nudijo vam jahalne urice (primerne tudi za otroke s posebnimi potrebami), rekreativno jahanje, terensko jahanje, možnost opravljanja izpitov Jahač 1 in Jahač 2, organizirana počitniška varstva in rojstnodnevne zabave. V sodelovanju z zunanjimi licenciranimi strokovnjaki izvajajo hipoterapijo za ljudi s cerebralno paralizo, multiplo sklerozo, stanjem po kapi in z drugimi bolezenskimi stanji, na katere ima jahanje pozitivne učinke.
Primerno za: 3+ (tudi za otroke s posebnimi potrebami)
Lokacija: Spodnji Hotič 54, 1270 Litija

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Konjeniško društvo Trbovlje se nahaja med dvema zasavksima mestoma Trbovlje in Hrastnik, natančneje v Retju nad Trbovljami. Pri nas izvajamo tako tečaje za otroke, mladino in odrasle, individualne treninge dresure in skakanja, kot tudi pripravo na izpite J1 in J2, ter pripravo na tekmovalne licence. Za jahače z opravljenim izpitom J2 nudimo tudi trening na terenu in terensko jahanje. Za otroke do 12 let imamo program konjeniškega krožka, ki je namenjen spoznavanju konj in konjeniškega športa, opreme. Program skozi igro in raznimi jahalnimi vajami pripravi otroka na kasnejši nivo in to je tečaj jahanja. Nudimo tudi praznovanje rojstnih dni, organizacijo in udeležbo na konjenicah ter poni urice za najmlajše do 5 let (vodeni krogi). Poleti so za otroke in mladino prav tako na voljo večdnevni tabori. Izkušeno ekipo sestavljajo licencirani inštruktorji in tekmovalci dresure in skakanja. Društvo prav tako nudi prostor za druženje konjenikov in ljubiteljev konj.
Primerno za: 3+
Lokacija: Retje 14, 1420 Trbovlje

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Na posestvu Škatlice skrbimo za dobrobit naše majhne prosto živeče črede konj in igrivo učenje mladih jahačev, kako vzpostaviti pristen odnos s konji. Jahanje poteka predvsem na terenu, po okoliških gozdovih. Na tukajšnji kmetiji je možno prespati, se udeležiti skupnostnih dogodkov in delavnic za mlade, kjer se krepijo strasti do učenja. Na kmetiji lahko bivate tudi zainteresirani za kratkoročno ali dolgoročno prostovoljstvo.
Primerno za:
4+
Lokacija:
Senik 1, 2258 Senik pri Tomažu

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Jahanje na ranču Svobode se nahaja v Krajinskem parku Goričko, ne daleč vstran od Avstrijske meje. Stremimo k temu, da vse naše jahače željne znanja naučimo jahanja do te mere, da se nam pridružijo na terenih in skupaj raziščemo to našo lepo pokrajino, katera je že marsikoga navdušila. Pri nas ponujamo jahanje za otroke in odrasle (jahanje v maneži), terensko jahanje (primerno bolj za izkušene jahače) in vožnjo s kočijo.
Primerno za:
vse ljudi željne stika s konji
Lokacija:
Nuskova 33, 9262 Rogašovci

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: V našem klubu želimo obiskovalcem omogočiti doživetje med konji, kjer lahko občutijo in okrepijo spoštovanje do teh veličastnih živali. Nudimo jahanje za najmlajše, izvajamo šolo jahanja, kjer lahko sodelujoči opravijo jahalne izpite, izkušene jahače pa z veseljem popeljemo na terensko ježo preko gričev in ravnin naselja Vranje z okolico.
Primerno za:
3+
Lokacija:
Vranje 19, 8290 Sevnica

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Dneve preživljamo v družbi izjemnih lipicancev v prelepi Pivški naravi, kjer s konji tudi začofotamo v presihajočih jezerih. Naši konji so bosi, brez brzd, vozlov ali vzvodov na uzdah. Ukvarjamo se s treningom konj (tudi na domu po celi Sloveniji), skozi celosten pristop. Od dela na tleh do dela v sedlu in enako učimo tudi naše jahače – otroke, začetnike in vse tiste z višjimi stopnjami znanja, od terenskega jahanja do klasične dresure in nekaj skakanja. Organiziramo obširna konjeniška izobraževanja, tabore za otroke in najstnike, vožnjo s kočijo ter nastope za skupine. Možna nastanitev na bližnji kmetiji in preživljanje dni s konji.
Primerno za:
6+ (začetnike in izkušene)
Lokacija: Klenik 53, 6257 Pivka

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Posestvo Grad Prestranek se razprostira na travnatih, kmetijskih gozdnatih površinah v bližini Postojne in svetovno poznane Postojnske jame. Edinstvena lokacija s pridihom zgodovine nudi dom večji čredi islandskih konj, obiskovalcem pa ponuja aktivna doživetja. Prenočite v apartmajih, prepustite se okusom ekološko pridelane hrane in se preizkusite v islandskem jahanju!
Primerno za:
Nudimo doživetja za najmaljše, tiste manj izkušene in za dolgoletne jahače.
Lokacija: Na gradu 1, 6258 Prestranek

POGLEJ VEČ

Aktivnosti in posebnosti: Nahajamo se na prelepi lokaciji v centru Svečine, na posestvu Biotehniške šole Maribor. Ukvarjamo se predvsem z izpiti Jahač 1 in Jahač 2 ter rekreativnimi jahači. Jahališče je velikosti 30x50m (mivka) ter travnik cca. 2ha. Pri nas lahko jahatete tudi ponija. V društvu je trenutno aktivnih okoli 40 jahačev. Imamo 6 šolskih konj (med njimi enega ponija) ter eno inštruktorico jahanja.
Primerno za: vse starosti
Lokacija: Svečina 1. 2201 Zgornja Kungota

POGLEJ VEČ

Aktivnosti & posebnosti: Šola jahanja poteka čez celo leto. Glede na znanje jahača poteka s strokovnim vodenjem, jahanjem na lonži, v skupini ali pa individualno. Jahači se tako lahko pripravijo na izpit Jahač 1 in 2 ter licence za preskakovanje oz. dresuro. Tisti, ki so že opravili izpit Jahač 2, so vabljeni na terensko jahanje. Vsako leto se podamo na žegnanje konj ter na teren za pust in noč čarovnic. Večkrat se podamo tudi na krajše terene po okolici ter obiščemo okoliške kmečke turizme. Na posestvu kluba najdete tudi očarljiv živalski vrt, v katerem živijo razne vrste ptic, domačih živali, glodalcev in sesalcev. Seveda zraven spadajo tudi konji in poniji, ki jih otroci po dogovoru lahko jahajo, četudi so stari le 3 leta! Vsako poletje med počitnicami pripravimo konjeniške tabore, kjer se otroci družijo s konji, uživajo ob tabornem ognju, se preizkusijo v različnih spretnostih in se kaj novega naučijo.
Primerno za: vse, ki imajo radi konje in živali
Lokacija: Pesnica pri Mariboru 8, 2211 Pesnica pri Mariboru

POGLEJ VEČ